Selasa

Menjual bahan membuat takoyaki

Assalamualaikum

Seperti yang daku katakan dalam entry resepi takoyaki lejen aritu, aku telah berjaya mendapatkan supply bahan-bahan untuk membuat takoyaki. Bahan-bahan ni kebanyakannya boleh juga didapati di pasaraya macam Aeon dan Isetan mahu pun Jaya Grocer. Tapi mungkin ramai yang tak familiar dengan nama namanya, so aku jual supaya lebih ramai dapat menikmati kesedapan takoyaki lejen tu. Hihi..

UPDATE : Barang untuk membuat okonomiyaki juga ada dijual~
Aonori yang warna hijau, bonito flakes tak berapa jelas tapi macam kulit bawang

Antara bahan yang aku jual adalah
Takoyaki Sauce - RM7/180ml (Ada cop halal Singapura)
Mayonis Ala Jepun - RM6.50/180gram (Halal JAKIM)
Aonori - RM6/bottle
Bonito Flakes/Katsuo bushi - RM8/40gram
Sotong kurita potong (frozen) - RM6.50/100gram (untuk yang boleh self pick up kat Kota Kemuning/Bukit Rimau sahaja)

Maaf. Dashi tak ada supply. Aku boleh tolong belikan di kedai 100yen kat rumah kalau diorang ada. Kat Aeon biasanya ada jual jugak.
rupa konbu dashi
Selain dari tu Miso halal aku dah restock. Harga RM10/500gram dan RM18/1kg. Bagi yang nak buat miso soup pulak aku ada jugak supply wakame seaweed kering. 1packet RM5.
wakame kering untuk buat miso

Sebarang pertanyaan boleh emailkan pada kesoma.rai@gmail.com atau whatsapp ke nombor 0126894317.
takoyaki pan yang kami guna

Dan insya allah ada rezeki, aku akan tambah lagi bahan lain mengikut permintaan. Kalau ada request mencari bahan untuk membuat makanan Jepun boleh sumbangkan idea pada aku ye.

Selamat bershopping..

Daa

33 comments:

mama_ka0ri berkata... [Reply]

Mehla jd jiran aku...kita sama2 menjual...haha..

babYpose berkata... [Reply]

arigato naruto jadinya kak membaca:), senang dah tau rai menjual bole la order nanti. takoyaki belum try lagi ..

sarah berkata... [Reply]

aiseyyy...sedap plak tgk makanan jepun ni...yum yum yum

Aziela berkata... [Reply]

Sedapnyaaa takoyaki. Tapi akak belum boleh nak membuatnya lagi la....

Rai, apa kata pakejkan barang2 takoyaki siap dengan manual masak takoyaki...hahahahahahha.... Dasar pemalas akak ni kan...

Irfa berkata... [Reply]

xnak buat sdiri
nak yg dah sedia utk dimakan
ok bai

Daddy Ziyyad berkata... [Reply]

nanti deal lah dgn wife saya ya...COD miso tu...:)

cuba awak kaji pulak paste tepanyaki...tepanyaki la satu2 nya makanan jepun yg saya makan...dan suka...dulu ada kat food court midvalley yg atas sekali, dkt dgn wayang tu

LYAfrina berkata... [Reply]

mmg sedap..
lya suka makan takoyaki.. biasa beli je .. x tahu lak buat sdri

makchaq berkata... [Reply]

Betui kata aziela tu.. packkan semua jadi 1 set. Makchaq nak satu.. address dah ada kan...wassapkan harga ye.. + wakame tu ye...terus hantar hantar boleh... nak buat hujung minggu ni..

Mimi Azirah berkata... [Reply]

Mcm sdap tp xprnh mkn makanan jepun

Mar Mansor berkata... [Reply]

bagusnye rai..sebab saya tak kenal pon bahan2 pelik ni..he3..tp lagi bagus kalo rai dapat poskan takoyaki yang dah siap..tambah pahala..:p

imm berkata... [Reply]

kak rai,,bahan2 takoyaki tu boleh gune buat okonomiyaki jugak ke?rase mcm nak, tp xde pan..

QasehnyaRania berkata... [Reply]

syoknya lahai..
bila pndi buat takoyaki sndiri.
msti puas makan kan..

Hamidah Mahmud berkata... [Reply]

Alahai tenguk bahan2nya akak dh pening apa kata rai buat akak beli je hikhikhik

norh berkata... [Reply]

bestnya dapat buat homemade takoyaki.. :)

norh berkata... [Reply]

bestnya dapat buat homemade takoyaki.. :)

w@n berkata... [Reply]

salam..sis,minat nak beli miso paste.cmne nak contact sis???

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

@w@n, salam.. boleh email saya kesoma.rai@gmail.com untuk pesanan. harga seperti yang tertera dalam post ya..

Amalina Harun berkata... [Reply]

salam sis, still bole order ker ? mcm teringin jer nk buat okonomiyaki tu. hehehe :)

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

@Amalina Harun, salam.. boleh.. nanti email atau whatsapp saya ya.. thanks

Love Story berkata... [Reply]

Sis mcm mna nk watsap sis untk ordr bhan2 takoyaki?

Rai OurKizuna berkata... [Reply]

@Love Story, boleh whatsapp saya kat 0126894617. tq~!

siti rohani abu samah berkata... [Reply]

Nk taw harga takoyaki pan pls.. tw

Rai OurKizuna berkata... [Reply]

Takoyaki pan rm100.. Tak termasuk postage..

Aredah Pepong berkata... [Reply]

tepung dye cm mne ye

Rai OurKizuna berkata... [Reply]

@Aredah Pepong, susah nak jawab tu.. rupanya macam tepung biasa jugak la.. cuma ada campuran khas...

Noorulashikin Mohd Nur berkata... [Reply]

Resepi takoyaki dan bahan utk buat disertakan sekali? Package dgn takoyaki pan.

Rai OurKizuna berkata... [Reply]

@Noorulashikin Mohd Nur, kami tak ada pakej dengan takoyaki pan. resepi ada dikongsikan dalam blog ini. boleh rujuk post resepi lejen

kh@iRuL (ahmad khairulddin b mat ail) berkata... [Reply]

mcm mn nk order bahan takoyaki?

Adrie Awong berkata... [Reply]

Sy nak order keladi cina.dgn octopus.sy biz takoyaki.skrg sy guna seasoning octopus yg dlm kotak.harga 65/kg.tp sy nk cri yg octopus saiz besar kalu ada.pastu..sy tgh nak tambah menu.okonomiyaki.sy mcari keladi cina/jepun.ada x?kalu ada,bleh x email kat sy harga adrieawong@gmail.com

Adrie Awong berkata... [Reply]

Sy nak order keladi cina.dgn octopus.sy biz takoyaki.skrg sy guna seasoning octopus yg dlm kotak.harga 65/kg.tp sy nk cri yg octopus saiz besar kalu ada.pastu..sy tgh nak tambah menu.okonomiyaki.sy mcari keladi cina/jepun.ada x?kalu ada,bleh x email kat sy harga adrieawong@gmail.com

Izyan Nasuha MatRazali berkata... [Reply]

Sy nak tanya, postage kira mcm mana ek. Pos ke kelantan.

nurul hidayh berkata... [Reply]

macam mane nak order ye ? boleh whassap saye tak ? no 01133424386

Ahmad Syahmi berkata... [Reply]

Akak tau tempat2 yg ada serve ochazuke, okonomiyaki, nattou, yakisoba, etc? Sebab tempat lain asyik2 buat sushi, bento, ramen, takoyaki sume haha. Kalau xde, boleh tolong carikan tmpt yg ada jual bahan2 utk makanan kt atas tu? Nk tau jgk camne rasa "disgusting"nya nattou tu. hahaha XD

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com