Jumaat

Kek Coklat Moist Pemanggang Ajaib

Assalamualaikum

Hah.. Pagi ni baru buat lagi kek coklat moist guna pemanggang ajaib tu. Layan..

Campur semua bahan dan kacau sebati

Masuk dalam pan pemanggang ajaib

Selepas 15 minit dengan api perlahan
Rupanya memang tak mengujakan okay. Tapi serius sangat sedap. Ditambah lagi bila diletakkan topping coklat ganache. Kalau guna oven teksturnya mesti lagi menarik dan sedap. Tak percaya cuba lah..


Selamat mencuba

Daa

16 comments:

t.a.t.a berkata... [Reply]

Omak aku baru balik dari Perlis membawa bersama pemanggang ajaib. Hahaha. Confirm akan cuba kek ini.

Err.. siapa yang nak masak pulak ni? Aku bukan reti pun bab baking membaking ni. Huhu.

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

@t.a.t.a, haha..cuba lah.. campur ikut sukatan je.. masa bakar tu make sure api paling kecik. mesti jadi punya lah..

Mas Zull berkata... [Reply]

assalamualaikum rai.....bestnya...:)

QasehnyaRania berkata... [Reply]

serius kak sy x pernah cuba lg buat kek guna pa ni.
thanks kak share

Cinta Cinta berkata... [Reply]

sedapnyer... nasib baik dalam tempoh pantang..

Deqla Manjew berkata... [Reply]

usah dipandang pada rupa kan.. janji sedapppp... :)

Petak Bunga berkata... [Reply]

x naiklah kek nya kan?

tp rasa nak beli jugak nanti balik rantau panjang raya cina ni nak cr kat sana tp my bukan brand ni..tengok mana yg murah.

asyifa mustaffa berkata... [Reply]

Kan Rai...bila bakar dlm ni...atasnya msti jadi camtu....tp rasa dia...ok la bila anak mkn smpi abis...:-)

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

@Petak Bunga, keknya naik..cuma rupa parasnya macam ala ala kek kukus tak berapa nak kukus gitu..hehehe..

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

@asyifa mustaffa, haah.. opismet pun suka rasanya..since senang nak buat dan bahannya pun ada je kat rumah ni.. dah 2-3 kali saya buat.. haha.

Daddy Ziyyad berkata... [Reply]

hahaha..ada pun gambar keknya....

kek ni, kalau buat sendiri( bukan utk jualan),rupa no 2...yg no 1,rasanya..:)

Uni Aqilah berkata... [Reply]

mcm sedap jer...
mcm sedap jer...
mcm nakkkk jer...

adianiez AIDA berkata... [Reply]

hai. blogwalking and google ~ singgah sini pasal resepi pemanggang ajaib...
salam kenal...
aida lom buat kek lagi kat periuk ajaib aida tu. tak de masa lagi :-)

MamaHarriz berkata... [Reply]

meh nak rasaa hihi

Myra Jay berkata... [Reply]

Nak kena bli pemanggang ajaib la jugak :)

Kat rumah takdak oven bagai :D

Aziela berkata... [Reply]

Seronoknyaaa dapat membaking.... nampak sedap la Rai...apa pulak tak mengujakan...

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com