Sabtu

Merampingkan pinggang selepas bersalin

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Habis dah tempoh berpantang selama 44hari. Walau pun berpantang di rumah sendiri, aku berpantang beria ria dengan set berpantang tropical herbs. Berbengkung sepanjang tempoh berpantang sekali dengan peramping perut sekali.



Masa pergi event Lego sekali pun aku pakai bengkung. Punya lah gigih kan. Hehehe.. Hasilnya... Dah tinggal nak tone perut sikit sikit je. Kenalah mulakan senaman untuk make sure perut ramping seperti asal kan. Hihi..


Mungkin korang wanita muda yang baru first time bersalin rasa yang berbengkung ni leceh. Nak letak ubat perut yang berhabuk bila kering tu lagiii la. Bercinta sangat. Tapi percayalah. Cuma 44hari je. Lepas tu tinggal maintain sikit sikit dengan bersenam. 


Takkan aku nak ambik gambar perut aku kan. Tapi cayalah. Pengorbanan yang berbaloi.



Dah nak habis tempoh cuti dua bulan. Sedihnya.. Dah nak kena start keja pulak tak lama lagi.


Cuti pantang kali ni memang sangat sangat enjoy kat rumah. Bila la boleh jadi full time housewife kan..

Daa

11 comments:

imm berkata... [Reply]

gigih sangat kak rai..huwaaa camane nak memupuk disiplin dalam diri ini..pakai korset pun malas hihihh

Ann Ishak berkata... [Reply]

bila dah anak2 start sekolah, boleh la jadi fulltime housewife :)

Sheila Salim berkata... [Reply]

Assalamualaikum kak rai, heee ramping macam anak dara.. heheee

Petak Bunga berkata... [Reply]

Aku sekarang pun selalu pakai..
Tp perut masih gelebeh..cam na ni..uhuk..
Sedih.
Spare utk mengandung lg ni.

aizamia3 berkata... [Reply]

usaha tangga kejayaan.. ;)

psstt: salam Maal Hijrah buat Rai dan keluarga..

Tihara berkata... [Reply]

alhamdulillah
kembali ke bentuk asal :)
betul tu, guna produk apa pun, senaman tetap penting
walaupun senaman ringan

Nazayiena Ayiena berkata... [Reply]

Alhamdulillah,mesti langsinglah Rai.

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

Tahniah akk....dah dpt bby bru....
Punya ka rietta ketinggalan bot dh nie...

izawani berkata... [Reply]

Tak dalam pantang pun kena pakai bengkung kalau nak sentiasa maintain... hehehe...

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply]

kalau cuti pantang ni mmg bercinta nak stat keje balik.. akak pn mmg pakai bengkung dr pantang hinggalah sekarang walau anak dah umo 6 bln, tp bila dah stat keje pakai yg zip zap tu, berbenkung bkn saja utk merampingkan perut malah untuk memantapkan kedudukan rahim... gitulah kata org tua2...

Zurina Zulkefli berkata... [Reply]

bengkung pantang yg ikat2 tu ke yg strap..saya pakai juga anak dah setahun setengah..tp tak istiqamah..huhu

zuerieybeautysecret.blogspot.com

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com