Isnin

Pelekat sticker road tax yang trendy

Assalamualaikum

Bagi yang ada kenderaan, pernah tak korang menghadapi situasi sticker road tax susah nak ditanggalkan. Bila nak ditanggalkan tu ada yang koyak dan melekat pada cermin. Geram kan. Aku tengok shujin kerap menghadapi masalah ni. Kalau nak korek beria ria pun boleh rosakkan tinted.

Tips paling berkesan dan mudah nak menanggalkan sticker road tax daripada cermin adalah dengan menanggalkannya selepas kereta duduk bawah panas mentari. Maksudnya bila kita parking kereta kat parking lot panas panas tu. Cuba tanggalkan sticker road tax lepas tu. Sebab bila panas, gamnya cair. So mudah la sikit nak ditanggalkan.

Tapi kalau tak berjaya jugak.. Ada jugak kesan gam, gunalah minyak wangi beralkohol ke minyak masak tenyeh tenyeh buang gam tersebut.

So, bila nak pasang sticker road tax baru.. Korang mesti taknak perkara yang sama berlaku pada tahun depan kan..? Salah satu saranan aku adalah gunakan sticker road tax yang trendy ini.. Cara pemasangannya sangat mudah..


Dapatkan road tax yang terbaru untuk kereta
lekatkan pada plastik film (dibekalkan sekali)
Filem plastik ni adalah untuk mengelakkan dari gam pada roadtax lekat pada cermin windscreen dan menyebabkan roadtax susah ditanggalkan kemudian
Selepas di lekat, trim bahagian yang lebih kat tepi tepi tu so that ianya akan jadi macam sekeping kad plastik.
Tampalkan pula pada sticker road tax dengan bahagian belakang road tax tu yang lekat pada sticker.
Lekatkan pada cermin kereta. Roadtax yang dah lekat pada filem plastik jadi macam kad tu akan duduk antara sticker dan cermin.
Taraaa~~ Mudah kan.. Trendy tak? Siap ada teddy. Ada banyak pilihan corak dan gambar.. Kalau nak custom made gambar, nak letak gambar sendiri ke nak tulis link blog ke mungkin boleh contact terus pada mereka. Sambil tayang roadtax boleh promote blog giteww.. Hihi..

Atau kalau masih kurang jelas, boleh tengok pada tutorial yang disediakan ini
Cara-cara melekatkan roadtax


Haa.. Menarik kan..? Harganya pun tak mahal. Cuma RM6. Boleh buat pesanan melalui 
Facebook page : Car Stickers Malaysia 
Instagram : Car Stickers Malaysia 

Lepas ni takde la masalah stress sebab roadtax susah nak tanggal bagai.

Selain dari sticker untuk road tax, diorang ambil juga tempahan untuk buat macam macam design sticker kereta yang sangat ohsem. Sila LIKE page mereka untuk tengok contoh contoh projek mereka.

Daa 

19 comments:

aizamia3 berkata... [Reply]

part sticker en. suami akak yang uruskan.. hehehe.. ;)
sekarang dah mudah tak macam dulu susah ya amat bila nak tanggalkan.. huhuhu..

Dr K berkata... [Reply]

yup..dah amalkan..:)

cuma asalnya Gomen buat roadtax kita macam tu rupanya ( susah nak cabut) ialah bagi menggantikan raodtax style lama yg ramai org salah gunakan ( guna r/ tax kereta lain), sebab r/tax style lama senang boleh bwk keluar masuk dari ' casing' nya :)

Irfa berkata... [Reply]

LAWA GAK

Unknown berkata... [Reply]

Amboi...gamba teddy bear tak tahan tu...kalau keta aku letak yg itu tak smpi 5 min confirm takde dah..anak2 cabut...haha..

Siti Sharini berkata... [Reply]

comei comei

emarieys berkata... [Reply]

wah menarik...tunggu roadtax expired dulu lah baru nak order.

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

cantiknye akk....suka larr teddy bear tu...

Unknown berkata... [Reply]

info yg menarik.. nt xla mudah tertanggal lagi roadtax kereta aisyah.

Ann Ishak berkata... [Reply]

my laki selalu hadapi masalah ni, harus tahun depan nak pakai plastik ni...senang nampaknya :)

asyifamustaffa berkata... [Reply]

Oh...baru tau ada jual cmni...ketinggalan lrt rupanya sy ni...hehe...

Mar Mansor berkata... [Reply]

memang comel tu..
terperasan sticker mekdi tu..jaga2 cermin pecah kang..ahakss

mummY daniSha berkata... [Reply]

wahhh...kene try ni hehe...selalu hubby yg wat aku x pena amek port pun huhu

mummY daniSha berkata... [Reply]

wahhh...kene try ni hehe...selalu hubby yg wat aku x pena amek port pun huhu

Myra Jay berkata... [Reply]

Betul, kalau di bawah matahari lg mudah ditanggalkan ;)

Menarik jugak ye boleh letak link blog.. Nanti boleh sesengeh kat abam JPJ :D

Khamsi Abdullah berkata... [Reply]

Good one..saya guna sticker roadtax gak.. buat sendiri..haha

LM berkata... [Reply]

Comey giler bear tu

Mimie berkata... [Reply]

baguslah...boleh terjah nih..

Unknown berkata... [Reply]

jum buat roadtax dan insuran dgn saya.. MURAH,MUDAH,CEPAT.. xde servis caj & percuma sticker roadtax..

JOM BUAT ROADTAX DAN INSURAN MURAH DAN MUDAH DGN SERVIS TERHEBAT
whatapps 0126783672
☎sms@call 01127089726
emailAMRI_ALLIANZ@YAHOO.COM

Shikinlaura berkata... [Reply]

kalau gam sticker dah macam nak tertanggal sebab parking bawah matahari..macamana nak lekatkan balik ye

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com