Jumaat

Blogger seram sejuk

Assalamualaikum

Salam Jumaat.

Ya Allah.. Rindunya pada blog. Belek-belek posting lama. Rupanya last post 22Jan aritu. Ini dah bukan lagi blogger suam suam kuku. Namanya blogger seram sejuk :P ...Lepas start maternity leaves, terus tak update. Jangan ingat maternity leaves tu cheq dok goyang kaki sambil berlulur berspa bagai. Anak dah masuk lima, takde maknanya nak goyang inul cheq oii.. Penatnya ya rabbi.. Allah je tahu.

Isnin baru ni start kerja. Aku yakin ada lagi orang lain lebih sengsara dari aku. Hahaha.. Tapi tetap nak mengadu domba.. Mengantuknyaaa.. Tidur malam tak kurang dari pukul 12. Mesti atas pukul 12. Pastu pukul 4.30 pagi dah mula terjaga. Pukul 5.30 gagah jugak bangun, masak siap siap untuk makan tengah hari dan bento bawak pergi kerja. Dengan vangganya aku nak ciwi yang minggu ni tiap-tiap hari bawak bento pergi kerja dan masak makan malam. Takde beli kedai. Nak jimat sangat kan.. Padahal mak mak kita dulu selamba je masak 3-4 kali sehari. Aku masak dua kali dah kepoh sedunia kan. Hahaha..

Anyway.. Banyak sangat story nya nak diceritakan. Pasal kelahiran orang baru, pasal bisnes, pasal Aqil patah tangan, pasal anak-anak.. Kalau tak update nanti diorang tak boleh la baca story mak diorang pasal diorang bila dah besar nanti. The happiness, struggle etc etc.. Of course la yang maneh melekit je cerita. Yang sengsara tak payah nak cerita sangat lah. Bukan orang nak tolong, jadi bahan je kang.. Ngadu pada yang satu tu je sudahh.

Insya allah kucuba sediakan masa untuk update satu persatu. Happynya jari jemari boleh merepek lagi kat blog ni kan.. Kalau ikutkan banyak lagi nak tulis, tapi banyaaaaakkk kerja menantiku. Semoga bertemu kembali dalam entry akan datang.

Kalau nak tengok aku update banyak-banyak.. Boleh follow FB page - Frozen Takoyaki. Hari-hari update. Carik makan lebih katakan. Hehehe..

Semoga bertemu kembali..

11 comments:

Norhayati Mohd Isa berkata... [Reply]

Ohh dah bersalin ye ..
Akak pun dah lama tak singgah sini..
Lagi lah penat ye..
Dah lima orang nak di handle..
Akak yg 3 org ni pun dah semput..
Update pelan2 lah ye :)

Kakzakie Purvit berkata... [Reply]

Permintaan kakak:)
Update baby dulu!
Nak tengok juga muka siapa di ikut kakak ke abang:)
Untung dah 5. Kakak dulu cita-cita nak 4 tak tercapai.

aizamia3 berkata... [Reply]

Betul tu.. cite yang maneh2 yang sedap2 sudahlah.. yang tak sedap tu kang jadi viral lak kan..
Akak jugak tetap maintain tiga.. hehehe..

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

eeeh dah abis cuti dah...sama mcm kak zakie...nak tgk bby plis...

Qhaifa Nur berkata... [Reply]

Ank 5..punyai lma x singgah sini
Ada geng lah ni...5 gak hihi

Mar Mansor berkata... [Reply]

patutlah lama menghilang..tahniah rai

Aziela berkata... [Reply]

Boleh bayangkan macam mana. Mmg kagum akk dgn.awak

Irfa berkata... [Reply]

Emmm sama lh
Blogger seram sejuk jugekkkkk

makchaq berkata... [Reply]

Post gambar budak2 dulu.. x yah ada cerita pun x pe...

mama ka0ri berkata... [Reply]

aku yang belum bersalin ni pon tak menghapdet blog jgk..asyik x nyempat jer makcik oii...
share la gamba baby baru tu...nak nengok live tak nyempat lagi..cik abg asyik out station jer hujung minggu...nangis mak!

CikSiti berkata... [Reply]

fuh tahniah tahniah..kite pun baru jenguk blog. jemput ke rumah baru adaubiadabatas.blogspot.com

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com