Khamis

Menurunkan berat badan atau mengurus berat badan?

Assalamualaikum

Siapa taknak bentuk badan cantik menarik. Berat yang ideal, seimbang dengan tinggi.

Tapi...

Siapa yang sanggup put effort yang mencukupi untuk mendapat balasan setimpal.

Impian perempuan normal macam aku adalah.. Nak makan apa yang teringin nak makan. Malas senam. Tidur mau cukup. Tapi berat badan nak seimbang. Curvy mau lawa. Cantik molep pujaan hati kekanda. Kahkahkah..

Hakikatnya.. 

Realiti tak seindah fantasi kan..

Hasil manipulasi tu lah wujudnya segala macam fad diet yang bagi instant effect pada berat. Seminggu turun 5kg. Tidur je tak payah buat apa. Guna product kami. Turun 8kg.

Wahh.. Kalau kat FB berebut yang komen "PM me". :P

Sayang sayang sekalian..
Menurunkan berat badan secara mendadak mempunyai kesan yang berbahaya. Mengurangkan pengambilan kalori secara mendadak boleh memberikan kesan pada kesihatan.

Mungkin bukan sekarang.

Tiada jalan singkat. Magic pill yang boleh membantu kalian di luar sana mendapatkan figure seperti pelakon Hollywood mahu pun Bollywood.

Create a good habit. Eat healthily. Exercise regularly. Supply your diet with good vitamin supplement. Positive attitude. Keep this for at least 21 days to make it as habit.

Trust me. Walau pun mata timbang mungkin tak jauh berubah, tapi you'll get a better shape. Alaa.. Kenapa.. Kawan I tak payah susah payah senam pun. Makan pil je cair lemak keluar kat bontot.

Lemak akan ambil banyak space. Tapi ringan.
Bila bersenam. Badan akan bina otot. Otot berat. Tapi kurang space. So hasilnya. Mata timbang mungkin tak gerak banyak. Tapi bila buat hip to waist ratio, berkurang sedikit sebanyak.
Dan ingat. Turun berat badan mendadak menyebabkan muscle tak tone dengan betul. Kulit nampak menggelebeh. Sangat tak cantik. Macam perut orang yang baru lepas bersalin tu. Well maybe not that bad. But still huduh.

Proses menguruskan berat badan bukan saja tentang nak bagi turun berat. Tapi strategi untuk maintain berat dan bentuk badan yang dah dapat tu. So, create a good habit dengan continuously buat dalam masa 21 hari buatkan kita mudah nak teruskan.
Berkejaran dengan kanak-kanak ini juga membakar kalori

Just my two cents.

Nak dapatkan banyak tips lain dan mengetahui bagaimana nak incorporate supplement untuk menguruskan berat badan? Bagaimana mendapat berat ideal? Consultation percuma melalui whatsapp di nombor 0126894617.

Daa

25 comments:

msredcheesecake berkata... [Reply]

akk memang tak caye produk turun berat bdn ni...takut

Cheq Eem berkata... [Reply]

ada lagi rai.. guna spray pun boleh kurus.. ramai pulak tu yang berminat.. huhu... end up nya apa yg hilang adalah otot.. bukan lemak..

lieyalatif berkata... [Reply]

LIEYA SUKE Tulisan rai...mmg byk benar dan faktanya...fakta okey bukan auta heheheeh...

mcm lieya sendiri pun, lepas bersalin..amik mase nak balik pada bentuk asal....lieya buat diet jek...sambil2 tu puase isnin kamis...alhamdulillah sampai skrang lieya buat puase isnin kamis...tapi ape pun yg penting displini kite ...kalo kite 'kuat' senang jek boleh slim balik....

babYpose berkata... [Reply]

Nak keep it this for 21 days, baru jadi tabiat, ok nak try lain, sapa panggil ka, kali ni nak teruskan jugak hehe :)

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply]

ishh bkn mudah nak turunkan berat badan, tanpa usaha, sabar dan nekad ....

Mar Mansor berkata... [Reply]

lambakan produk kuruskan badan ni menyebabkan orang ramai malas bersenam..
& penjual pulak tak abis2 promote.."tak rugi mencuba.."
harga pulak, mengempeskan duit poket..memang leh kurus macam tu sebab tak yah makan dah (takde duit)..

Daddy Ziyyad berkata... [Reply]

marah Dr Rozmey tau..
wakakakakaka

Tanpa Nama berkata... [Reply]

mmg bukan mudah, kena lebih berdisiplin lah kkalau nk berjaya !

imm berkata... [Reply]

yeayy stuju dgn kak rai..buang lemak smbil bina otot..nak istiqamah 21 hari tu payah sikit.dpt pkai korset mse rajin tu pun da rase cukup bangge thadap diri sndiri.hihihi

Kakzakie berkata... [Reply]

Makanan kat luar sana-sini sedap. Balik rumah masak pun semua menyelerakan. Macam manalah nak kurus.

Itu yg ambik mudah Rai bila ada yg kata itu ini cepat aje tergoda - ilmu kurang sebenarnya.

aizamia3 berkata... [Reply]

jangan mudah terpedaya dengan produk kecantikan yang mampu menguruskan badan dalam masa cepat.
Biar perlahan tapi memberi hasil yang baik bagi badan.

Fiza Rahman berkata... [Reply]

Betul tu. Klo bergantung pada ubat tapi pemakanan dan senaman tak jaga memang tak turun lah berat badan tu.

Petak Bunga berkata... [Reply]

x nak turun berat, nanti x larat nak pikul anak.

nak perut kempes & pinggan ala saloma. ha

QasehnyaRania berkata... [Reply]

tak pernah guna apa apa produk..

Nizam.Ariff berkata... [Reply]

promosi makanan sedap2 byk merata...payahnak uruskan...hehe

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

Haahkan...mcm mcm produk...plg rietta tkut yg kes dirosakkan buah pinggang, trus larr trun beat badan kan....mcm kes artis sgapore klu xsilap rietta...pling rietta teringin nk tahu makanisme product yg spray jerr bleh kurus...sekadar nak thu mcm mna cr spray tu bekerja...blom lg dpt bahan bacaan tentang tu....masih setia dgn supplement nutilite....

t.a.t.a berkata... [Reply]

@Daddy Ziyyad
DZ, Dr Rozmey marah, tapi Kevin Zahri tak marah. Hehehe. Hensem lagi Kevin compared to Rozmey.


Har har har.

Sheila Salim berkata... [Reply]

Assalamualaikum kak rai, kalau sheila lah... kurangkan makanan. excercise banyak sket. in shaa Allah kita boleh kawal berat badan. hehehe

wahida berkata... [Reply]

weh aku scary dgn produk2 kat luar sana tu nok...

habis2 pun aku pi gym je...

Sya Nadia berkata... [Reply]

sy xpnh lg guna apa2 produk untuk kurus ni...xtau la akan dtg..tp tu pun lps kaji sungguh2 ttg produk tu, dah yakin dgn produk tu..tp sbnrnya apa2 produk pun kena tau dulu apa kndungan dlm tu, kena ambik tau semua..xmo dah sakit bru nk myesal..apa2 pun nak sihat, nak cntik xde jln mudah..

*amboi...pnjg sungguh komen..hehe..ampunnnnnnn...*

Myra Jay berkata... [Reply]

MJ ada gak ambik produk slimming, yg penting kurus secara sihat bukan secara cepat :)

Mak Wardah berkata... [Reply]

Tak caya produk2 ni...Rai buat kelas manage your weight...akak masuk

tifa anvar berkata... [Reply]

btl tu niat kene baik n hati kene cekal kalau nak kurus

diana berkata... [Reply]

saya tak pernah ambik produk apa2 untuk turunkan berat badan..dari dulu lebih percaya dengan senaman dan jaga makan..

IntaNBerliaN berkata... [Reply]

byk produk untuk kuruskan badan je kan.. utk berisikan badan xda plak.. hihii..

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com