Khamis

FAQ - Penapis air

Assalamualaikum

Sebelum membeli penapis air, ini adalah beberapa perkara yang sering menjadi persoalan dan perlu diketahui oleh individu.

NSF has also developed nationally recognized standards for drinking water treatment products including, carbon filters, reverse osmosis systems, ultraviolet systems, distillers, shower filters, and water softeners. In general, the units help consumers who are concerned about health effects and aesthetics (chlorine, taste and smell), and to make sure the products work as claimed.

Are water treatment systems regulated?
The federal government does not currently require home water treatment systems to be tested or prove effectiveness. A few states have adopted laws to regulate the sale of residential water treatment devices within their borders.

Which drinking water treatment systems are the best?
No systems can protect the user against all contaminants. Even among products that use the same technology, performance capabilities can vary from one unit to the next. As a result, it is important for consumers to identify what contaminants they wish to treat before shopping for a water treatment system.

How can I find out what's in my water?
If your home is on a public water supply, contact the local water utility to request a copy of their annual water quality report. Individuals with private wells may be able to obtain information about local water quality conditions from their local health department. They may also have a list of certified drinking water laboratories in case water testing is needed.

If a product is certified to a NSF/ANSI Standard, does that mean it reduces all contaminants under that standard?
No. Some products may only be tested for material safety, while others may be tested for both material safety and performance. In addition, the number of performance claims validated for each unit can vary. << Yang ni biasa berlaku adalah, kadang kadang penapis air tu ada 6 penapis berbeza, tapi yang certified by NSF Cuma sebatang. While aku tak kata diorang ni cheating, Cuma aku rasa agak kurang jujur.

Several certification marks appear on a company's literature. Does it mean all of the company's products were certified?
Not necessarily. Ask to see a sample of the system being offered to you and inspect it to see if any certification marks are present. Also be sure to inspect the unit when it is being installed in your home to verify that it also displays the same certification mark and matches the certified product model number. Ask the seller for the name and phone number of the testing organization, and contact them to verify the unit you are purchasing is truly certified.

To view a list of common contaminants that can be found in public and private drinking water supplies, view the contaminant guide. << The best adalah tanya dengan penjual apa jenis bahan cemar yang boleh ditapis. Sebab kalau diorang certified by NSF, or WQA, diorang mesti ada list apa bahan cemar yang boleh ditapis.

Harap membantu.

Nota kaki : Aku terasa kelakar dan annoying dalam masa yang sama bila ada orang tak baca entry aku dan komen takde kena mengena dengan isi kandungan yang aku tulis. Aku tau entry aku selalunya panjang lebar dan tak ramai yang nak baca sampai habis. But at least ambik tau la roughly apa yang aku tulis tu.

Daa

4 comments:

mummY daniSha berkata... [Reply]

nak komen tang nota kaki ...selalunye aku baca the whole n3...tp kdg2 terkomen out of topic hahaa...

m.u.l.a.n berkata... [Reply]

i adalah antara pengomen kat nota kaki tu.. hehehe...

rasa macam kurang percaya dgn produk2 ni.. rasa macam nak ikut zaman dolu2 je boleh minum terus dari air paip.. tapi takut pulak masuk spital.. air paip kat sini kenkadang kaler nescafe yg cair tau..

Ann Ishak berkata... [Reply]

info ni sangat membantu di kala saya memang buntu nak pilih water treatment system ni. banyak sangat di pasaran, tapi tak tau yang mana lebih bagus...bila dah baca info ni, bolehlah take note. sekarang ni air dekat rumah pakai direct paip saja ;P simpan seminggu, air dah mula berkelodak

BERT berkata... [Reply]

jgnkan kak rai.. sy pon pnh dpt komen camtu.. haha nk cpt la tu gamaknye,, hihi...

sy x komen psal filter tu boleh tak? haha sbb sy tau info yg akk kongsi tu mmg bergune

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com