Khamis

Tempahan kuih raya 2012 - Gila murah

Assalamualaikum

Sebenarnya aku tak berapa nak up to date dengan harga pasaran kuih raya. Tapi aku rasa ni memang boleh consider kuih raya paling murah tahun ni(kononnya). Ni aku tolong akak ipar aku ambik tempahan untuk kuih raya tahun ni. So kalau ada yang berkenan nak menempah boleh email aku kesoma.rai@gmail.com. Kuih rayanya akan dapat dalam 2 minggu ke seminggu sebelum raya. So aku personally tak suggest kalau yang duduk jauh jauh tu nak menempah. Bukan apa. Aku tak berapa nak pandai sangat berurusan pos dan handling kuih muih ni. Nanti sampai kat tangan da hancur. Kesian orang beraya dengan serdak kuih raya kan.

So kalau yang duduk kat area lembah klang ke Nilai tu insya allah boleh cash on delivery nanti. Aku tinggal kat Shah Alam je.

Choco Drop (Macam Famos Amos gitu la rasanya.Mungkin tak serupa, tapi serius sedap. Aritu akak ipar aku bagi sample 2 telap, dedua anak aku balun.) saiz mini - Berat 400gram
Harga RM20
Biskut sunflower - biskut yang tak lekang dek panas tak lapuk dek hujan
Berat 400 gram (lebih kurang 70-75 biji)
Harga RM20
Crispy flakes - Cornflakes dan bertih bermadu ditaburi bijian berwarna warni
Kandungan 40 biji
Harga RM17
Love Almond - Dengan setiap gigitan menerbitkan rasa cinta (geli pulak aku nak tulis..wakaka)
Berat 400gram (lebih kurang 70-75 biji)
Harga RM23
Last but not least
Kuih siput idaman kalbu - pecah kepala woo..
Berat 500gram
Harga RM14

Haa..murah kan. Tapi kalau compare dengan biskut kilang yang jual kat Carrefour ke Econsave ke memang tak boleh lawan la. Tapi biskut ni semua homemade. Ada sentuhan kasih sayang gitu. So kalau nak menempah sila email ke kesoma.rai@gmail.com secepat mungkin. Tapi jangan wat niaya kat aku nanti last minute nak cancel ke apa. Matila aku beraya dengan linangan air mata bertemankan biskut raya yang orang taknak claim kan.

Tempahan kurma juga dibuka. Arabian dates dari jenis khidry (antara 10 jenis kurma paling ngetop di Arab Saudi), satu yang biasa (450gram RM18) dan satu lagi ada badam panggang di dalamnya (240gram RM20) Kurang manis dan halus. Pasti terpikat :D

Murah murah..

Daa

38 comments:

maszull berkata... [Reply]

assalamualaikum Rai...wah !! dah keluar kuih raya balik mcm rasa esokplak nak raya..;)

pok amai-amai berkata... [Reply]

Wah! Bahang raya makin tiba!

*azni* berkata... [Reply]

mood raya sudah dtg..

SM berkata... [Reply]

aku suka kuih siput. kuih tradisional yang lain ada tak?

Mrs.R berkata... [Reply]

wah...mmg murah ni...mana nak dpt rege camni kat KL. menarik!

Asmara berkata... [Reply]

murah ni Rai! jauh sgt nak menempah. hehe..

Rai berkata... [Reply]

kak mas,
aha..tau takpe..puasa ganti dak abis lagi ni..haha..

fara,
bahang membahang..patutnya kejar puasa kan..hadehh...

azni,
jengjengjeng...

Rai berkata... [Reply]

SM,
ada kuih siput je la kali ni.. kuih traditional lain diorang malas nak buat..leceh katanya..

Mrs R,
kan kan..menarik...sila sila.. kalau nak tempah leh email je..

Rai berkata... [Reply]

Asmara,
jauh sangat la as nak hantar ke sana..takut sampai sana hancur pulak..hehehe..buat sendiri lagi selamat kot..

Kesuma Angsana berkata... [Reply]

ok rai.. nnti klu nak saya tnggak mssg ye... all d best for yr business

Irfa berkata... [Reply]

ko org pertama promote kueh raya tahun ni.kat opis aku ni..sehari sebelum ramadhan.jenuhlah rasa sampel kueh ;)

Acik Erna berkata... [Reply]

assalam rai..memang murah..tapi jauh..tak mo makan serdak he he

munna berkata... [Reply]

bahang raya dah semakin hampir ...munna mmg tiap2 tahun buat sendiri je ....kuih siput tu mmg menawan kalbu lah

Kakzakie berkata... [Reply]

Terang-terang kakak tak boleh order. Tak apa kakak beli kat sini ajelah mahal sikit tapi dah org pemalas kenalah beli juga Rai... sikit-sikit yg senang kakak buatlah juga...

Daddy Ziyyad berkata... [Reply]

semoga sukses..

betul tu, kuih raya ni texture nya agak rapuh, kalau by post takut pecah byk

Anamarza berkata... [Reply]

tiap-tiap tahun tak de nak buat or beli kuih raya, biasa beli kerepek je tuk bawak balik kampung.. tahun ni plan nak buat sendiri pulak :)

ShimaSalleh berkata... [Reply]

Waduh-waduh! Enak-enak nih hahaha..
Shima blom terasa lagi aura raya. menanti puasa dulu :))

Munnafendy berkata... [Reply]

waiceeehhhhhhh..kena buat sticky post ni kak rai!

nn lylyn berkata... [Reply]

wah feeling nak dekat puase dahhh =)

Teratak Hami berkata... [Reply]

huk, huk ... akak tak raya tahun ni.

Nazri Razra berkata... [Reply]

Sedap ni. Menarik gak. Tester tadak ka? :-)

kak ina kl berkata... [Reply]

paling berkenan dgn kueh siput tu..nampak sedaplah

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... [Reply]

mmg betul tersangat murah..
tp saya di terengganu..huhu

aizamia3 berkata... [Reply]

kuih siput tu nampak best.. ;)

Papa Mifz berkata... [Reply]

wah awal jugak yer dah ambik tempahan....

ct rahani berkata... [Reply]

nampak sedap sumer kueh tuh.. dh rasa bahang raya kan.. :)

lieynanilaz berkata... [Reply]

amik awal semoga mudah tokei nak buat...jauhlah tak dapat nak booking...:)

Prettywrite berkata... [Reply]

wahh..sangat murah lor k.rai..biasa harga biskut raya skrang 25 above gitu la..tahun ni tak tahu la nak order ke buat biskut..semangat baking dah ni..he3..

Eyriqazz berkata... [Reply]

Tahniah, anda salah seorang pemenang...


https://www.facebook.com/Eyriqazz/posts/414342785271205

IntaNBerliaN berkata... [Reply]

InsyaAllah.. mesti ramai yg akn order nanti :-)

ainnoraini berkata... [Reply]

Wahhh sudah ada kuih raya...boleh try nii...kat shah alam yee..sama la kite dok shah alam jgk

ok nnt kite roger2 yee...org rajin mmg cam ni main tunjuk2 jer..

Misz Mieza berkata... [Reply]

Murah ar tu.. Klu nak banding jual longgok kat tesco tu memangla takleh lawan.. Tapi yang longgok tu rupa jer kadang menarik tapi rasa semua sama jer.. Dulu time keje kat KL tiap2 tahun memang order ngan sorang kakak kat opis.. Skang dah jauh, payah dah la nak order.. Sobs!

m.u.l.a.n berkata... [Reply]

hohohhhhhooooo... sangat menggoda jiwa ni... tungguuuu...

MamaEma berkata... [Reply]

murahnya...nak tempahlah..tempah kat sini atau hantar email

Ujie berkata... [Reply]

Menarik!

Boleh hntar ke bangi ke? Minima order berapa baru boleh delivery?

Rai berkata... [Reply]

ainnnoraini,
nanti kalau ada yang berkenan email la ya..

mamaema,
kalau nak tempah email la senang.. kesoma.rai@gmail.com

ujie,
insya allah boleh diaturkan.. min order 2 bekas je..hehe..

EINZONE berkata... [Reply]

assalam..sy ada menjual dan mengambil tempahan rendang tok asli dr perakkk..warisan turun temurun moyang sy..jika berminat bole hubungi sy, ein di 012 2420 343..tq

atierin.blogspot.com berkata... [Reply]

wah sedapnyaaaaaaaaa

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com