Isnin

Tragedi Himpunan Belia - Keluarga mereka sangat positif

Assalamualaikum

Ketika ditemuramah media bagi mengulas tentang kemalangan yang berlaku ketika Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya, Menteri Penerangan Datuk Shaberi Chik berkata "Kes kemalangan boleh berlaku di mana-mana. Kalau tak berlaku di sini, tiada jaminan ia tak berlaku di tempat lain.Kami telah menemui keluarga mereka yang terlibat dalam kejadian itu, dan mereka sangat positif serta tidak menyalahkan mana-mana pihak"

Sumber : MieCyber
Pecah limpa, patah dua dua kaki... Hehehe..hehehe..

Aku tatau nak komen apa.. Korang je la komen.. Hehehehe..

Nota kaki : Tengok gambar retis korea kat blog Mantot Cursing Malay. Macam pakai spender je.

Daa

12 comments:

Pok Amai-Amai berkata... [Reply]

Hmmmm...

Himpunan Hari Belia tu takde pekdah actually. Bukan nak membidas tapi aktiviti drag race? Apekehalnya? Dah mcm budak2 g tonton lumba haram je upenye. Dgn security system yg mcm kat negara miskin. Pls lah!!!!!!

aizamia3 berkata... [Reply]

sepatutnya perkara tu tak berlaku dan tentu pihak terlibat tau bahaya dari lumba drag tu yang sepatutnya dibuat ditempat yang dkhaskan.. dan tak mustahil tak semua penonton tu faham erti keselamatan sebenar bila menonton drag..

Kecederaan yang teruk macam tu mengambil masa yang lama untuk sembuh.. berbaloi ke dengan hanya sekadar lawatan..??

dan apa rasionalnya Himpunan Hari Belia tu.. sekadar nak catat dalam sejarah negara..

psstt: mana yang baik jadikan teladan, begitu jugak sebaliknya..

lieynanilaz berkata... [Reply]

sepatutnya kena ada litar dan aspek keselamatan ditekankan..bila dah terjadi begini barulah sibuk nak buat litarlah,siasatlah apalah..kalau diperhatikan kita selalu ambil tindakan bila dah ditimpa sesuatu...bukan nak cegah dulu sebelum terkena..:)

m.u.l.a.n berkata... [Reply]

tak tau lak ada race2 cenggitu kat himpunan belia ni...

lesson learned ya semua... litar sepang tu kan ada.. habis berjuta buat litar tu...

Amy Syaquena berkata... [Reply]

setuju dengan komen cik MULAN...

ct rahani berkata... [Reply]

sy pun x amik port.. tgk je news but no comment.. hehe..

Munnafendy berkata... [Reply]

cuba anak dia yg kena rempuh.kita tengok dia positif ke tak positif?

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

errr.....rietta sangat takut ngan xciden....fobia....

Yaya Azura aka Naz Azra berkata... [Reply]

drag raca?
xde pekdah..ciri keselamatan langsung xde..
perhimpunan belia tu cam zero.artis je ramai.pengisian rohani la sngt.

Prettywrite berkata... [Reply]

Haaaaa..kannn..semua komen2 positif dah keluar..hahaha..logik la sikit tak menyalahkan mana2 pihak mangsa2 tu semua separuh nyawa dah..dia yang buat kenyataan memangla..cuba ambik kenyataan dari keluarga mangsa tu sendiri..tu sibuk nak buat litar kejadah apa pulak tak taw..teruskanlah membazirkan duit rakyat tuuuuu..hoh.

sisdee berkata... [Reply]

bagus dorang..positif sungguh..cer try dok umah ajak anak2 baca buku je...ajak anak2 main bola kat laman umah ke..or kat padang dekat2 ke..ada gak pekdah ngeeee

cer klu pmbangkang buat..hhehehehe..hari2 makan pengat..sendiri mau ingat :p

SM berkata... [Reply]

...nanti ada orang kata "jangan politikkan isu ni". letih aku!

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com