Isnin

Hari terakhir cuti cuti Kedah

Assalamualaikum

Beria kan aku buat separate entry. Bukan informative sangat pun. Hahaha..

Last day. Isnin. Plan asalnya bertolak balik awal pagi atau tengah hari. Tapi sebab aku dah terjanji nak melawat pak menakan husband Kaori yang tinggal kat Laguna Merbok. Ingat tak second day tu aku pergi Sungai Petani. Pak menakan dia yang kami panggil Pak Ndak tu ternampak kami keluar dari perumahan Laguna Merbok. Dia call ajak singgah. Kami tak dapat singgah. Tapi sebab dah kata nak singgah, tak sedapla kan.. Bukan selalu ke Kedah..

So, kami pergi rumah dia. Sebelum sampai tu cari bihun sup utara dulu. Hihihi..
gaya kepochi Damia dalam kereta

Pergi gerai tepi jalan. Patutnya kami tak lapar sangat sebab aku dah makan mi goreng kat rumah. So aku order laksa, shujin order bihun sup. Semangkuk RM3. Kuah laksa agak ceroi. Aku tak ambik gambar pun. Sebab kali ni banyak yang kedai sepatutnya nak pergi tu tutup. So, pergi kedai lain. Bila frust, makan pun malas nak gambo gambo. Hehehe..

Lepas tu sampai rumah pak ndak, diorang jamu makan bihun goreng sedap mak ndak. Takkan aku nak gambokan.. Segan kat tuan rumah. Hihi

Asalnya nak duduk sekejap. Dari pukul 5 sampai dah nak masuk isyak. Siap mak ndak mandikan anak-anak sekali kat situ.
Alisha, Damia, Aqil dengan Amirul

Ammar yang pakai baju kuning, Aisy takde dalam gambar
Seronok tengok bebudak ni berkawan. Bila berpisah nanti tu yang kesian.

So bertolak dari rumah pak ndak lebih kurang pukul 9. Shujin dengan husband Kaori nak tengok tempat belajar diorang dolu dolu. So kitorang pun pusing pusing dulu. Dah pukul 10 lebih konon nak gerak balik. Esok (Selasa) aku kerja weh.. Hahaha.. Sekali dah babai bagai tu. Si Kaori call. "Weh jom makan mee udang". Chiss.. Umpan makanan. Hahaha..

Sekali kedai mee udang tutup daa.. Lastnya makan kat R&R Juru. Aku pun makan nasi goreng je. Huha huha kat situ. Pukul 1 baru gerak. Sampai Shah Alam pukul 6 pagi. 

Aku pun SMS bos mintak sambung cuti. Hahaha..

Sekian percutian kami yang banyak ditaja oleh Kaori dan suaminya. Harapan kami, semoga next time cuti sekolah, Kaori dan ahli keluarga dapat datang ke Shah Alam pula. Kahkahkah..

Daa

11 comments:

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

bestnye...itu la..bdk bdk bila dah rapat ssah nk pisah...yang nak ikut blk la...yang xmo blk larr...semua ada...

Aziela berkata... [Reply]

Yes...bila yang di target tak dapat, nak snap2 gambar pun x der mood kan. Kalau jadik host Kaori nanti, apa itinery di Shah Alam pula, Rai?

sarah berkata... [Reply]

laaa....sian..tidak nak makn kat sg dua ke?

HeNRieTTa JoSe berkata... [Reply]

PS...hari nie last day akk...bg rietta la...xrugi beli...sebab kualiti dia elok...16 muka surat...klu print gambar kat kdai pown..size 4R RM0.35 paling murah area sni...total 16 page dah RM5.60...sebab tu rietta klu offer pixajoy nie...jarang lepaskan peluang...valid plak smpai ogos...sempat lagi nk buat koleksi gmbar...

Fiza Rahman berkata... [Reply]

Seronok tgk bebudak tu main. Nnt nak balik memasing sedih ☺

Tak pernah ke kedah lagi :-(

Suria Amanda berkata... [Reply]

oh rindunya kedah...rindunya sungai petani...rindu kat aloq staq..

Awanama berkata... [Reply]

Anak-anak saya happy sokmo sahaja sepanjang cuti sekolah. Buku terus dilupakan.

sal ya berkata... [Reply]

Balik dah lewat mesti mtk cuti kan? Penat!!!

QasehnyaRania berkata... [Reply]

mudah berkawan
koi 6pagi sampai mmg xda daya la nak masuk opis kan.hi hi i

Unknown berkata... [Reply]

nanti datang lagi yer cik zai!!

Unknown berkata... [Reply]


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com