Isnin

Binaan Mudah LEGO® Budak 6 Tahun - Speedboat

::: Dicatatkan oleh Shujin :::

Lepas setengah jam pilih-pilih lego, isikan dalam bekas, minggu ni bagi Aqil buat speedboat pulak.


Sambil-sambil sibuk nak tengok Boboi Boy, di pun buat sikit-sikit. Memula aku budget dia siapkan sebelum mandi. Tapi sebab dah lama tak tengok cerita tu, dia siap lambat.


Aisy dan Atiqah pun tak kurang nak membina.


Lepas seketika, Aisy tidur dan Atiqah pergi sambung mewarna.


Dah 7:30 malam, masa untuk mandi. Muka tak puas hati sebab tak sempat siapkan. Huhuhu..


Masa dia pergi mandi, aku curi-curi ambil gamba binaan dia.


Speedboat dah mula menampakkan rupa.


Lepas mandi sambung balik.


Masa ni dah sibuk bercerita dia nak letak apa atas boat bila dah siap nanti.


Lebih kurang jam 8:00 malam, speedboat siap. Terus ajak nak pergi main dalam bilik air tapi aku tak bagi. So, lepas balik sekolah harini baru boleh main. Still aku fikir okay laa, sebab dia ada something to look for bila balik sekolah karang.


Ini rupa bila dah siap. Budak Aisy dah bangun dan bersedia nak menyerang. Overall speedboat tu cantik. Saiznya agak besar so agak berat. Aku doubt ia akan terapung.

12 comments:

Fiza Rahman berkata... [Reply]

Wah...pandainya aqil ☺☺

Izan Ishak berkata... [Reply]

tahniah aqil! sgt cantik kejadian speedboatnya itu...

Ujie Othman berkata... [Reply]

ok, cantik! balik ni mesti tak sabo dia nak g bawak boat. :D

aizamia3 berkata... [Reply]

cantik speeadboat tu..
psstt: dah sekolah ni rambut pun kenalah bagi pendek.. ;) dan nampak lain.. hehehe..

Unknown berkata... [Reply]

hihihiii muka tak pueh ati ye hihihihi...

Tanpa Nama berkata... [Reply]

wah mmg berbakat anak2 rai ni..maaflah lama x menjgk, leps baik sakit mood berblog turut jatuh merundum lah ! !

ayunidati berkata... [Reply]

besar dan cantik

IntaNBerliaN berkata... [Reply]

pandainya anak rai ni.. lego ni bagus kan.. mesti ank rai ni kreatif .. segala masalah mereka dpt cari jn penyelesaian..

Unknown berkata... [Reply]

salam

jom singgah blog saya. saya orang baharu dalam dunia blog ini. sempena pembukaan blog saya. pelbagai hadiah menarik saya sediakan. siapa cepat dia dapat. cepat sebelum terlambat www.detikilham.blogspot.com

emarieys berkata... [Reply]

wah, hebat Aqil

Unknown berkata... [Reply]

bijaknye.. kalo deqla separuh jln dah give up nk buat mende ni..

kastari multimedia berkata... [Reply]

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com