Khamis

Kimchi yummy yummy

Assalamualaikum



Kimchi yang dah diperah


Bahan utk paste kimchi dalam mangkuk pink


Dah siapp..


Cili korea. Lepas habis batch ni boleh beli serbuk cili ni pulak.

Untuk resepi kimchi boleh check previous post.

Resepi kimchi sedap lagi halal

Daa

13 comments:

Ujie berkata... [Reply]

Bak sini bagi saya rasa, camne la rasa kimchi ni...

Saya kenal mknn ni bila tengok cite korea, suka betul diorang makan kimchi.

JunAina berkata... [Reply]

Kat giant ada jual yang ready made.

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

ada.. saya beli yg kat aeob tu. sedap. tp mahal kemain. kimchi ni da jadi makanan ruji. makan nasi ayam pun makan ngan kimchi. aqil siap ratah gitu je.. buat sendiri murah je.. brgnya pun tak susah nak cari..

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

hehe.. rasanya masam masam pedas.. ada org tak suka. nak rasa mai la.. hehe

Irfa berkata... [Reply]

nanti kalau kita jumpa,ko kena bawak kimchi semangkuk bagi akau rasa
#permintaan ini adalah ikhlas..tak kira,nak jugak

faraherda.razalan berkata... [Reply]

Ouh, boleh je bt sendiri ya? Sng je....tq rai kongsi resipi.

Mas Zull berkata... [Reply]

assalamualaikum rai...menarik juga ni teringin nak makan juga...:)

mama_ka0ri berkata... [Reply]

errr...sedap ke weii? macam tak sedap jer..haha..

azian berkata... [Reply]

mmm...tak pernah rasa laa....sedap tak ek?

ZieMarziah berkata... [Reply]

tak pernah makan pn..sedap ke?

Kesuma Angsana berkata... [Reply]

x pernah cuba lah rai!

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

irfa,
nanti kalau aku nak pi sana aku bawak naa.. ada pk nak pegi nilai 3 carik langsir.. tah bila. tunggu bajet turun dari langit.. lalala..

fara,
resepinya mudah. bahannya senang cari. cuma leceh sikit la..

waalaikumsalam kak mas,
cuba la.. mungkin tak sesedap yg makan kat korea. tapi boleh la.. ngan tekak melayu saya ni. hihi..

Rai Ourkizuna berkata... [Reply]

mama kaori,
hahaha..tak sedap kot kalau ko. kalau aku sedap je. masam masam pedas.

ziemarziah,
ada jual kat pasaraya. tapi mahal. hihi..kalau teringin cuba buat la..

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com