Rabu

Betul ke Sendayu Tinggi tak ada rekod buruk

Assalamualaikum

Bukan niat nak buruk burukkan. Tapi just untuk pengetahuan, Sendayu Tinggi bukan suci dari kontroversi sebenarnya.. Last year satu product yang di daftarkan atas nama Sendayu Tinggi di dapati mengandungi hydroquinone. Search la sendiri apa bendanya tu. Selain dari Sendayu Tinggi, product dari Tia Amelia, Natasya Gold pun ada. Boleh check kat website kerajaan tu. Kopi yang pelik pelik namanya termasuk lah kopi guarano pun ada bahan berbahaya. Ini yang dah di uji, banyak lagi yang tak diuji. Hati hati lah..

www.pharmacy.gov.my/aeimages//File/soap.pdf

7 comments:

mummY daniSha berkata... [Reply]

bukan sendayu je..olay dan byk lg brand...aku pun x hengat...

mama_ka0ri berkata... [Reply]

byk lagi zai..aku ada senarai produk tu..

Acik Erna berkata... [Reply]

salam Rai..betul tu..memang dulu dah ada barangan dia kena tahan..
nasib baik cepat dia tarik

Citarasa Rinduan berkata... [Reply]

suabhanallah.. tanpa kita sedar kannn
thanks rai

Anamarza berkata... [Reply]

reasons yg baik untuk bertukar pakai sumber semulajadi cam zaman dulu2..

Irfa berkata... [Reply]

safi rania ada tak?

sisdee berkata... [Reply]

kdg2 risau ngan brg2 yg ada kat msia nie :(

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com