Rabu

Pilih Supplement

First time nak makan supplement. Nak start dengan yang mana? Mungkin ada yang tak sure sebab ada banyak jenis supplement? Single vitamin ke multivitamin?

Untuk permulaan. Saya suggest ambil multivitamin dan protein. Multivitamin mengandungi kombinasi vitamin dan mineral untuk fill in the gap nutrient yang diperlukan oleh badan. Seperti yang kita tau, too much animal protein tak baik untuk tubuh. So, protein supplement ni bagus untuk cukupkan protein yang badan kita perlukan. 

Selain itu, kalau ada budget, boleh ambil Omega 3. Omega 3 high in antioxidants and anti inflammatory properties. Kita mengadap stress setiap hari dan terdedah kepada pencemaran alam yang kronik sekarang ni. So penting untuk ambil supplement yang tinggi antioxidant.

Pilih brand yang dipercayai.
Saya pilih Nutrilite.
Korang?

Kalau berminat nak tau lebih lanjut boleh whatsapp
www.wasap.my/60126894317/nutrilite

#nutrilite #supplement #ProteinNutrilite #salmonomega

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com