Isnin

Aha!! Kantoiiii....!

Assalamualaikum

Pekerjaan anak-anak..
Abang sembur air ke belakang sofa, adik tampal Goofy di peti sejuk

Muka takde rasa bersalah

Toya je dia
Bila anak-anak senyap main sendiri-sendiri mereka lega jugak. Tapi kalau tak diperhatikan langsung. Macam ni lah jadinya. Ada je idea masing-masing. Lagi-lagi yang kecik tu. Tak padan dengan kecik. Dia yang jadi mastermind.

Nota kaki : Sejuk hati bila anak-anak datang peluk-peluk cium pipi dengan tak semena-mena. Nak marah pun tak jadi marah.

Daa

14 comments:

ina mail berkata... [Reply]

sama cam firdaus masa kecik siap tabur bawang atas katil. budak kecik ngan air tak dapat dipisahkan. comei anak ko.

Ce'gu JAERA berkata... [Reply]

anak-anak adalah anugerah kan.. semoga mereka membesar menjadi anak2 yang taat kepada perintah kedua orang tua nya,...

faraherda.razalan berkata... [Reply]

Betul la...

Semalam, Aydin main handphone sy. Dah puas main, dia campak hp terus kena bibir. Meleleh2 darah, bengkak dan terjuih2 bibir. Smpi skg bengkak. Bila dimarah, dia tutup muka dia dgn tangan. Pastu, tak semena-mena dia peluk pujuk sy. Mmg tak jadi sy nak mrh. Klu mrh pun, mcm dia fhm kan?

mama maman aka yana berkata... [Reply]

hhheee.. kalu anak2 diam2 tuh mmg kena check.. sure ada je benda dia ngah usahakan.. keh..keh..

Anamarza berkata... [Reply]

kihkihkih sama la ngan anak saya ni, klau senyap je berdua tu ada la benda yang dibuatnya...sedar2 je dinding dah penuh ngan signature, mainan dah bersusun elok atas sofa...tapi lately ni okey sikit la, senyap duk buka buku

Asmara berkata... [Reply]

xpe biar diorang explore. hihi..

محمد رازيق berkata... [Reply]

comellah anak-anak.. takpa, kecil-kecil nakal.. dah besar moga berbakti pada ibu dan bapa.. alang- alang tu jmput bc entry bru sy 'dongengan si IBU'

Unknown berkata... [Reply]

@Cik Ina Do Do Cheng, hahaha..kreatif betul firdaus.. mana lah dia dapat idea tu..hehehe..

Unknown berkata... [Reply]

@Gen2Merah, insya allah.. itulah yg kita harapkan..

Unknown berkata... [Reply]

@Fara, kesian aydin..baru lepas sembuh demam..semoga cepat surut bengkaknya..betul farah..anak2 ni pandai..dia tau bila kita marah.. cepat2 nak ambik hati kita semula..

Unknown berkata... [Reply]

@mama maman, itu lah pasal.. jadi mak ni nak kena risau sentiasa..dia bising pun kita risau..dia senyap pun risau..24jam risau..hehe..

Unknown berkata... [Reply]

@Anamarza, hahaha..kat rumah ni si adik la yg mengajar..masa abang sorang je takde pun comot dinding tu..

Unknown berkata... [Reply]

@Asmara, tu lah..selagi tak membahayakan diri mereka..takpe la.

Unknown berkata... [Reply]

@محمد رازيق, thanks..insya allah.. macam tu lah harapan sebagai ibu..

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com