Khamis

Bacalah~!

Assalamualaikum

Hari Ahad yang lepas aku ada buat satu perkongsian tentang cara-cara memasak makanan Jepun. Asalnya aku cuma perlu bawak makanan yang dah siap dimasak dari rumah. Tapi sebab aku ni boleh tahan lampi. Pastu tak baca habis arahan. So aku pun bawak bahan-bahan untuk masak kat sana. Nasib baik penganjur baik hati bagi pinjam dapurnya pada kami. Hahaha..

Nasib baiklah masakan Jepun ni sekejap je nak membuatnya. Shujin pun tolong sediakan bahan. Aqil, Damia dan Aisy pulak sangat excited berlari ke sana sini.. Afiqah pulak behave berbaring di sofa. Hehehe..

So.. apa perkongsian masakan yang aku buat tu..

Jemputlah baca di Kuahkari.com

Terima kasih pada Khairul Hakimin sebab sudi menjemput kami sebagai Guest Blogger dan bagi peluang aku feeling chef memasak di dapur Abuain Kitchen Studio. Honestly.. First time aku menggolek takoyaki dengan ada penonton.. Menggigil tangan derr.. Hahaha..

Apa pun.. Ianya pengalaman baru yang sangat menyeronokkan bagi kami.

Ada ke yang nak jadi anak murid belajar memasak makanan Jepun dengan kami..? Hahaha

Daa

16 comments:

nazayiena berkata... [Reply]

Nanti klu dah selalu memasak dpn org,dah x mengigil lg Rai...

faraherda.razalan berkata... [Reply]

Hehehehe...entah bila boleh jejak kaki ke Abuain Studio tu...

aizamia3 berkata... [Reply]

Satu pengalaman berharga kan.. ;)

Mar Mansor berkata... [Reply]

ish yeke,,tahniah rai..hebat memasak masakan jepun ni

Lynn Huraiza berkata... [Reply]

seronok tu...pengalaman berharga...

lieyalatif berkata... [Reply]

pengalaman yg best tu ...lieya suke gile salmon sashimi atau sushi yg ade salmon raw.... uihhh terus teliur tauuu sebut2 pasal makanan jepun nieh....

mayangbakingmadness berkata... [Reply]

tahniah raiii... semoga maju jaya lagi

Nizam.Ariff berkata... [Reply]

Fuh...dah tarap masterchef asean...tahniah..

Ujie Othman berkata... [Reply]

tahniah! semakin melangkah ke hadapan. Insya Allah dgn usaha gigih Rai pasti berjaya dlm biz ni.

Siti Sharini berkata... [Reply]

wowwww semakin advance baguih baguih

Dr K berkata... [Reply]

Selamat Maju Jaya!!

malam tadi fiza dah buat takoyaki, guna bahan2 yg dia beli dari awak

babYpose berkata... [Reply]

wsh dah professional, tahniah rai, comel budak-budak bawah pokok tu, nak klik kuah ksri pulak ni hehe :)

babYpose berkata... [Reply]

sori keyboard problemo, a jadi s mmm

LYAfrina berkata... [Reply]

Wah.. congrats.. mjadi blogger jmputan... skaligus dpt tnjuk skil msakan jepun walaupon x dirncng..

imm berkata... [Reply]

wahh makin maju nampak..gambbate kak rai..

psstt..ade lagi kawan tanya psl miso.dah bg url blog ni dkat die..harapnye die berminat :)

QasehnyaRania berkata... [Reply]

menarik.tahniah akak :)
nak ajr ke, boleh juga :)

Semua tulisan dan gambar dalam Ourkizuna adalah hak milik peribadi hasil nukilan pemilik blog melainkan diterangkan sebaliknya. Sila hormati hak orang lain sebagaimana orang lain menghormati hak anda.

Feel free to copy, but please do it with responsible. Sebarang maklumbalas atau pertanyaan, boleh tujukan kepada kesoma.rai@gmail.com