Isnin

Restock kimchi lagi~!

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Bisnes tak sengaja kimchi aku mendapat sambutan dari kawan kawan yang berminat dan terliur nak mencuba kimchi versi aku yang aku pandai pandai ubahsuai sikit sikit sendiri. Minggu ni aku buat lagi kimchi sebab nak ganti stock kimchi shujin dan Aqil yang dah dijual aritu. Hahaha..
Bahan untuk buat sedulang kimchi
Sorok kimchi dalam oven untuk diperap. Hahaha..
Yang ini baru siap malam tadi. Insya allah tak ada aral, hari ini atau esok shujin tolong poskan. Ada jugak keinginan nak serius menjual kimchi, tapi tengoklah dulu. Agak penat sebenarnya proses nak membuatnya tu. 

Tapi kimchi yang ini aku rasa lebih sedap dari resepi yang aku buat dulu. Mungkin jugak sebab aku guna korean chilli flake yang sebenarnya made in China. Hahahaha.. Warna pun cantik.

Korang penah makan kimchi?

Daa

11 ulasan:

  1. akak kurang suka sebab masam. Sikit2 boleh la...hehehehhe

    BalasPadam
  2. rajinnyer RAI, KA kureng leh masuk lah hehehe

    BalasPadam
  3. x penah mkn..masam ekk..x suka masam²..hahahaha..

    BalasPadam
  4. Sy pnya dlm pti ais...bila da lama2 jd x lalu nak mkn plak...camne tu...hehehe....

    BalasPadam
  5. Hehehehe...pnh mkn ms mkn kat Seoul Garden. Sebenarnya, tatau nak serasikan mkn dgn apa. Hahahaha~

    BalasPadam
  6. tak penah makan..sbb tu x sabar tunggu en posmen hantar kimchi yg ko buat utk aku dgn kasih sayang tu smpi..hihi

    BalasPadam
  7. tekak akak takleh telan makanan korea ni hehe

    BalasPadam
  8. pernah makan dan sangat suka dengan kimchi ni, rai nak order jugak nak jugak...macam mana rai

    BalasPadam
  9. wah...bisnes kimchi...rietta xpernah makan kimchi sebenar...setakat perasa kimchi pernah larr...ntah sama ataw tidak...perasa kimchi tu, xkena dgn tekak rietta...rasa bawang putih dia kuat sangat...

    BalasPadam

Dah baca sila komen, kalau suka tolong share. Terima kasih daun keladi ^_^